Close

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    la la land
    Posts
    337
    Rep Points
    256.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    3


    Reputation: Yes | No

    Someone try this...

    Once your car is warmed up, come to a stop. Put the car in neutral. Bring the revs up to around 1500rpm and hold them there. Do you feel any kind of vibration?

    Just curious if this is just my car or everyone else, too. It's a slow vibration that happens only at around 1500. Everywhere else is smooth.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,751
    Rep Points
    31,550.6
    Mentioned
    2064 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Do you have an exhaust?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    la la land
    Posts
    337
    Rep Points
    256.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    3



    Reputation: Yes | No
    Yup, RPI rear section with OEM x-pipe + front cat delete

    There is a rhythmic vibration I can feel when the engine is held at 1500rpm. I can't tell if it's just a characteristic of the engine or if it's a miss/imbalance.

    If someone else could test it out then I'll know if it's just normal behavio.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    117,751
    Rep Points
    31,550.6
    Mentioned
    2064 Post(s)
    Rep Power
    316


    Reputation: Yes | No
    Click here to enlarge Originally Posted by fstop7 Click here to enlarge
    Yup, RPI rear section with OEM x-pipe + front cat delete

    There is a rhythmic vibration I can feel when the engine is held at 1500rpm. I can't tell if it's just a characteristic of the engine or if it's a miss/imbalance.

    If someone else could test it out then I'll know if it's just normal behavio.
    It's the exhaust most likely, mine would vibrate as well just don't remember the RPM but it was somewhere around there.

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Location
    On a Isalnd
    Posts
    148
    Rep Points
    77.0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    Reputation: Yes | No
    I just tried it ... I have a really soft vibration

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    la la land
    Posts
    337
    Rep Points
    256.1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    3



    Reputation: Yes | No
    Cool, thanks. All that bearing talk on the other forum had me wondering. Sounds like it's normal though. Still gonna pull the spark plugs to see how they look. Overall my car seems to be running better since getting the OEM DME updates. Makes me wonder if there was a bug in the early 2008 engine management.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •